Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Forstner Boor TCT 24mm
Forstner Boor TCT 24mm
0 Reviews | Review toevoegen

€ 6,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Voordelige maar van goede kwaliteit TCT (Tungsten Carbide Tipped) forstnerboor die garant staat voor honderden zuiver te boren gaten in zowel hout als kunststof (o.a plexiglas). De sterke centreerpunt en snijtanden aan de uiteinden zorgen voor een zuivere boring met een strakke rand. Ongekend voor een Forstnerboor in deze prijsklasse!

Het beste resultaat wordt vanzelfsprekend verkregen met een stationaire machine, maar uit de losse hand boren is met een forstnerboor ook heel goed mogelijk. 

Forsnerboor vs speedboor
Grote voordeel van een forstnerboor ten opzichte van een speedboor is dat deze niet begint te hakken/slaan als je vanuit de losse hand
wilt boren. Zeker als je de boormachine niet zuiver haaks op je wekstuk houd en de boor terughaalt alvorens deze volledig tot stilstand is gekomen, dan is de kans groot dat je gaten niet mooi zuiver rond worden. 
Nog een ander belangrijk voordeel van een forstnerboor is dat deze geen lange centreerpunt heeft en je daardoor niet zo ver hoeft door te boren. Met een speedboor zit je namelijk al snel in de ondergrond te boren als je een te dun stukje (afval)hout onder je te boren plankje hebt gelegd. 
Zonder onderplaatje boren is natuurlijk ook mogelijk, maar als je in de lucht eindigd dan loop je grote kans dat er een stuk uit je houtwerk
meekomt wat niet de bedoeling was, beter niet doen dus als je van een net resultaat houd! 

Verzonken knoppen:
Ben je niet in het bezit van een freesmachine maar wil je toch verdiepte gaten maken in je fightstick, arcadebox of ander project, ook dan
kun je slim gebruik maken van een forsnerboor. Neem hiervoor één in de boormaat van je knoppen en ééntje in de gewenste maat voor de ruimte eromheen. Boor vervolgend met de grootste maat forsnerboor tot aan de diepte die je wilt bereiken en ga daarna verder met de boormaat van je knoppen. Buitenrandjes vervolgens een beetje rondschuren voor het fijne gevoel en je bent klaar:) 

Technische gegevens:
TCT forstnerboor 
Max toerental: 6000 RPM
Diameter 24mm
Schacht 8mm

Te gebruiken in (kolom)boormachine, niet geschikt voor freesmachines.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.