Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Ritech Riem VR III 3 Bril Virtual Reality

€ 38,95
€ 10,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Ritech Riem III
Met gepaste trots presenteren wij, als eerste webwinkel in Nederland, de Ritech Riem III.
De mooiste en beste Ritech Virtual Reality-bril tot nu toe!
 
Hoe dat allemaal zo is gekomen:
Zelfs iemand met een slecht geheugen kan het zich misschien nog voor de geest halen. Daar was ineens Google met z'n Google Cardboard Virtual Reality 3D-bril.
De wereld stond even op z'n kop, een 3D-bril voor maar een paar euro, wauw!
Het was Google natuurlijk niet te doen om dit eenvoudige kartonnen 3D-brilletje, maar om de aftrap te geven van het nieuw 'cardboard' concept.
Al snel stonden er een paar bedrijfjes op om een betere en degelijker uitvoering te maken van het door Google ontworpen kartonnen doosje.
En dat niet geheel zonder succes. Ritech en ColorCross waren er als een van de eersten bij. Hun VR-brillen gingen al snel de wereld rond met hun uit kunststof opgetrokken “cardboards”.
 
In eerste instantie had de ColorCross 1 nog de meeste aanhangers en zelfs met versie 2 (die enkel een magneetswitch erbij had gekregen) leek het er even op dat ze deze positie nog niet gelijk af zouden staan. Helaas fout gedacht van ColorCross. Het toevoegen van een magneetswitch was niet voldoende om de koppositie lang vast te houden.
Vrijwel gelijktijdig kwamen ColorCross 2 en Ritech II uit en wat een strijd was dat. Wie de bladen las, kwam eigenlijk alleen de ColorCross tegen en wie niet verder keek dan z'n neus lang was, bestelde dan ook vrijwel altijd deze bril.
Maar mensen zijn nieuwsgierig en men begon al snel in te zien dat er meer VR-brillen onder de zon lagen. De Ritech II was ontdekt en maakte in hele korte tijd wereldfaam.
Geen wonder, want naast de magneetswitch was de Ritech II ook voorzien van betere lenzen, zag er tevens strakker uit en zat bovendien ook nog prettiger.
Tja, dat wil wel in Nederland, meer voor dezelfde prijs!
 
Nieuw record?
Of de nieuwe Ritech Riem III ook zulke verkoop-records gaat breken weten we nog niet.
De aangebrachte verbeteringen bij de Ritech 3, maakt de lichte prijsstijging meer dan goed.
De Ritech Riem III is niet neergezet als vervanger voor versie 2, maar is de luxere uitvoering daarvan. Op termijn zal de II zeker verdwijnen, maar voorlopig zullen de II en de III nog wel een tijdje naast elkaar blijven bestaan.
Aan u de keuze dus!
 
Draagcomfort
Draagcomfort, is een van de belangrijkste aspecten van een goede VR-bril. Als je je net lekker ingeleefd hebt in de virtuele wereld is het natuurlijk doodzonde als je hem al weer af moet zetten omdat je hoofd zeer doet en er diepe afdrukken in je gezicht staan. Dat wil natuurlijk niemand!
Ook bij Ritech wil men dit niet en daarom is het draagcomfort ook maar meteen onder handen genomen.
De verbeterde en extra brede schuimranden, die nu tevens een gladde laag hebben gekregen bieden een betere drukverdeling op het gezicht en laten hierdoor geen afdrukken achter. De hoofdband is circa 5mm breder geworden ten opzichte van de Ritech II en is tevens wat hoger op de bril geplaatst. Tezamen met de nieuw toegevoegde voorhoofdsteun die er voor zorgt dat er vrijwel geen druk op je neus wordt uitgeoefend geeft de Ritech Riem III je een uitzonderlijk licht draagcomfort.
 
Het model
Waar een aantal merken in het wat hogere segment kiest voor dikker kunststof, blijft Ritech toch bij een zo licht mogelijk ontwerp. Dit geeft de bril misschien niet de “dikke” uitstraling als VR-brillen in een verglijkbare prijsklasse, maar het doet zeker niet af aan de prestaties.
Uiteindelijk kijk je niet naar de buitenkant als je hem op hebt. De bril is degelijk genoeg om een val van de trap te overleven (hebben we onbedoeld ontdekt :) en is absoluut de lichtste VR-bril in zijn klasse.
 
Nieuwe lenzen
Lenzen, bijzondere dingen eigenlijk!
 
Meestal kijlk je náár iets om verbetering te zien, bij lenzen moet je er doorheen kijken. We kunnen niks anders schrijven dan dat er op dit gebied niks op de Ritech Riem III aan te merken is.
 
Ritech houdt het voorlopig bij de aspherical lenzen die zij ook in voorgaande modellen toepasten. Echter, de lenzen van de Ritech Riem III zijn verder verbeterd en anders geslepen waardoor er een groter virtueel beeld ontstaat. Hierdoor treedt minder vermoeidheid op bij langdurig gebruik. Dit is niet slechts een verkoopargument, maar hebben wij zelf ervaren.
 
Nog meer nieuws?
Wellicht had je het al opgemerkt tijdens het bestuderen van de foto's; de Ritech Riem III heeft geen magneetswitch meer.
We kunnen je verzekeren dat dit geen gemis is, de magneetswitch is namelijk vervangen voor een betere en doeltreffender werkende capacitive touch button. Deze nieuwe vinding zit onderaan de bril verstopt en fungeert als een verlengstuk van je vinger. Door op de capacitive-touch button te drukken tik je eigenlijk op het beeldscherm van je telefoon. Dit is veel gevoeliger dan een magneetswitch en is bovendien ook voor veel meer app's en games te gebruiken. We gaan dit in de toekomst vast meer zien bij andere merken, maar voorlopig is Ritech Riem III de eerste. Vooralsnog uniek dus!
 
Voor wie is de Ritech Riem III het meest geschikt
De Ritech Riem III is qua pasform vrij breed inzetbaar en zal bij vrijwel iedereen goed zitten. Ons testteam viel het op dat brildragers in sommige gevallen zelfs net zo goed zagen als met hun eigen bril op. Raar maar waar!
Sowieso bleek de Ritech Riem III (nog meer dan bij versie II overigens) voor brildragers nog steeds een van de beste keuzes te zijn. Niet alleen vanwege de aspherical lenzen maar ook vanwege de speciale uitsparingen in de schuimrand voor de brilpootjes en de hoger geplaatste hoofdband.
Vanwege het lichtere ontwerp en eerder genoemde aangepaste positie van de hoofdband bleek de Ritech Riem III met name bij de jongere deelnemers in ons testteam erg in de smaak te vallen.
 
Voor alle VR brillen geldt dat...
Voor een plezierige VR ervaring is het noodzakelijk een telefoon te hebben met een gyroscoop (bewegingssensor) zodat hoofdbewegingen goed kunnen worden geregistreerd.
Zonder gyroscoop of andere sensoren, die bijdragen aan een goede registratie van bewegingen, zullen vele app's niet goed werken en/of niet eens opstarten.
 
De uiteindelijke beeldkwaliteit wordt voor een belangrijk deel bepaald door de resolutie en grootte van jouw telefoon. Hoe hoger de resolutie, hoe mooier jouw VR-wereld er in het groot uit zal gaan zien. Smartphones met een HD-scherm (1920x1080P) of hoger zijn dan ook zeker te adviseren.